***  internetový časopis nejen pro ženy  ***  *** magazín životního stylu  ***  *** stárnutí je jediný způsob, jak žít dlouho ***

Dnes má svátek:


 
jablkové s ořechy
piškotové s ovocem
ořechové

 

 
bábovky cukroví dorty koláče ostatní

Řezy - dia

Jablkové řezy s ořechy
500 g oloupaných jablek náhradní sladidlo vhodné pro pečení /místo 100 g cukru/ = 25 g SWEET 2000 2 vejce 50 g mletých ořechových jader 1 dl mléka 60 g tuku 200 g polohrubé mouky 1 balíček kypřícího prášku tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
Jablka nastrouháme na hrubé nudličky, promícháme se sladidlem a necháme chvíli stát. Přidáme rozšlehaná vejce, ořechy a mléko, vše dobře rozmícháme, pak přilijeme rozehřátý tuk, opět promícháme a nakonec do směsi prosejeme mouku a kypřící prášek. Těsto lehce promícháme a nalijeme do vymaštěného, moukou vysypaného pekáče. Rozetřeme v rovnoměrnou vrstvu a upečeme ve středně vyhřáté troubě /200 C/.

Piškotové řezy s ovocem
4 vejce, 120 g polohrubé mouky, 50 g Sorbitu (nebo jiného umělého sladidla), ovoce - například 300 g švestek nebo 450 g meruněk (vážíme očištěné), tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pekáče.
Z bílků ušleháme sníh a při došlehávání přidáme umělé sladidlo. Do tuhého sněhu zlehka vmícháme žloutky a potom prosátou mouku. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný pekáč nebo do koláčové formy, poklademe ovocem a pomalu upečeme.

Ořechové řezy
4 vejce, umělé sladidlo vhodné pro pečení, 60 g mletých ořechových jader, 80 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pekáče, 150 g dia džemu. Poleva: 50 g dia hořké čokolády, 25 g ztuženého pokrmového tuku.
Z bílků ušleháme hustý sníh, jemně všleháme sladidlo a žloutky, na celou plochu prosejeme mouku a kypřicí prášek, přidáme ořechy a lehce zamícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného, moukou vysypaného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý korpus potřeme tence džemem a polijeme polevou. Příprava polevy: Čokoládu rozlámeme, vložíme do malého kastrolku, přidáme drobně nakrájený tuk a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, až se suroviny spojí v hladkou polevu.



 

Kam s penězi
Rodinné finance
Postřehy
Životní styl
Péče o tělo
Zdravá výživa
Potravinové doplňky
Civilizační choroby
Rady do života
Domácí rádce
Údržba bytu
Péče o domácnost
Vaříme
DIA
Z kuchyně babiček
Tvorba mladých
Tipy na výlet
Kuriozity
O mém podnikání
O mně
Archiv



spolupráce s
finanční a ekonomické poradenství

webmaster